Pasar al contenido principal

Att Jobba Hemifrån (mitt I Sommaren)

arbeta hemifrån 2014

Har ett tjugotal annonser ute nu och mer ska ut. Idag ska du därför få tips om hur du gör för att få mer gjort om du jobbar hemma. Att digitalisera arbetslivet är en miljöfråga.Att föra in arbetslivet i den digitala åldern har inte tänka på jobbet hemma bara långtgående fördelar för ambitionen att skapa både en friare och mer jämställd arbetsmarknad. Att använda videomöten istället för att ta bilen eller flyget minskar både vår klimatpåverkan och våra resekostnader - en win-win lösning! Flera gånger i veckan tar hon bilen in till stan och besöker hotellen. Men den använder hon aldrig utan nöjer sig med att kisa in i den bärbara datorn. Men egentligen kanske det bara handlar om att våga ifrågasätta arbetslivets invanda strukturer och samtidigt våga erkänna det så många vet men få talar om. Men jag njuter också, jag njuter av mina arbetsuppgifter, av att få blanda mina aktiviteter, av att få prova min tillvaro utifrån mitt eget huvud.

Kontakten med mina kollegor håller jag via Lync (vuxen-Skype som någon beskrev det). Polismannen, alltså. I’m out of words.Jag känner inte riktigt igen mig själv när det kommer till bilkörning och en bra låt på hög volym, eller jo, det gör jag nog. I morse gjorde jag en intervju, i morgon ska jag gå igenom en rapport. Holger Wästlund har verkligen trängt in i problemet med att jobba som egen företagare och boken innehåller massor av råd och idéer om vad man ska jobba med, hur man ska jobba och – hur man inte ska jobba. Så länge samhället inte är fullt ut jämställt är problemet särskilt stort för kvinnor, som fortfarande tar det största ansvaret i hemmet. Mängden information är faktiskt inte ett problem utan en förutsättning för att lösa problemet med informationsöverflöd och infostress. Jag vill att du repeterar allt som vi jobbar med på lektionen. Jag kan se på TV i soffan. Så klockan 22 sussade jag.

Att den som är chef ser på resultaten, snarare än att klockan ska visa nånstans mellan nio och 17. På stenåldern, när jag började jobba, hade alla en fysisk arbetsplats. I övrigt är jag på bra humör! Att arbeta hemma för mycket är trist, då saknar jag lunch-sällskap och kollegor. Om vi antar för att illustrera med en termostat som har som uppgift att hålla 22 grader celsius i ett rum. Vissa har sina egna hem, andra använder sovrum, kök, garage eller rum. Om arbetet i stället sker i den anställdes hem, torde regelverket om just detta, arbete i eget hem vara aktuellt. I de allmänna råden till AFS 2001:1 Systematiskt arbetsmiljöarbete framhålls att det är särskilt viktigt att arbetstagaren har grundliga kunskaper om riskerna vid arbete på platser som arbetsgivaren inte kan bestämma över, till exempel vid distansarbete. Varför ska ens arbetets geografiska belägenhet avgöra en familjs levnadssituation? Personerna som jobbar i arbetsverkstaden är långtidsarbetslösa och verkstadsarbetet ska hjälpa dem att komma in i arbetslivet. På min avdelning, till exempel, arbetar samtliga hemma eller någon annanstans än på kontoret minst en gång i veckan, berättar Victoria Preger, marknads- och informationschef på Dialect AB. Nu är det mindre än en månad kvar till årets Jobba hemma-dag och i år hoppas initiativtagarna att allt fler ställer sig bakom initiativet.

jOBBA HEMIFRÅN

I dag är "jobba hemma-dagen" – en tre år gammal vana som instiftades av företaget Microsoft. Någonstans måste det kanske också regleras så att inte hela ansvaret kopplas bort från företaget och hamnar på individen, säger Magnus Appell. Genom detta upplägg så kommer inga telefonräkningar att debiteras av dig för dina samtal du ringer! Apple gör ett fantastiskt jobb med att dölja att deras sämre hårdvara genom att optimera deras mjukvara. Jag läste nyligen en Amerikansk artikel som handlade om olika jobb som går att sköta hemifrån och fick då lite inspiration att skriva detta. När vi berättar om oss själva, med tweets, profildata och länktips på Facebook, borde verktygen göra ett bättre jobb och hålla borta allt som är irrelevant, som en bra assistent. Det finns många fördelar med att arbeta hemifrån. Att starta eget och jobba hemifrån kräver massor av disciplin helt enkelt. Det finns många saker att undvika när du arbetar hemifrån.

Utifrån svaren fastslås att många tjänstemän själva måste utforma innehållet i sina uppgifter. För Sverige är trafiken den största faktorn till klimat-påverkan samtidigt som den försämrar luftkvaliteten i många städer. Hemma passar inte för möten". TDC stöder Jobba hemma-dagen, Microsofts initiativ för att uppmärksamma nya arbetssätt. Enligt Microsoft är inte Direct Access, DA, en vpn-lösning, eftersom DA inte kräver någon aktiv åtgärd av användaren. Ta reda på vilka av dessa uppgifter som inte kräver din närvaro på kontoret. Det kan vara på tåget mellan kontoret och affärsmötet, på fiket innan dagishämtningen, eller hemma med datorn eller surfplattan på köksbordet. Här sitter jag med datorn och frukosten och har en kvart på mig. Tidigare har Jobba Hemma-dagen drivits av Microsoft, som fortsatt är med som en starkt pådrivande organisation. Vara med på seminarier och dela tankar om ett digtalt liv med sfm communityn. På Adapt Comfort AB skyller man på omorganisering. Här kan han sitta i lugn och ro, när han inte är på något frukostmöte som han gärna har på Non Solo bar, eller är på tjänsteresa.

Envia un comentario o ingresa una nueva búsqueda

El contenido de este campo se mantiene privado y no se mostrará públicamente.